Plastikkirurgi – veien til bedre selvfølelse?

Det er ingen hemmelighet at det er et stort skjønnhetspress, og det særlig blant unge jenter. Mange sliter med sitt eget speilbilde, og føler seg ikke komfortabel i egen kropp. Dette kan handle om alt fra overvekt (eller undervekt) til overflødig hud etter en slankekur, eller små bryster, store bryster, skjeve tenner og misnøye med fasong eller størrelse på nese eller lepper. Noen lærer seg å leve med eget utseende, og blir kanskje fornøyd med hvordan de ser ut etter hvert som de blir eldre. Andre har så store komplekser at det går ut over hverdagslige gjøremål eller det sosiale livet.

Mange velger derfor å endre på utseendet sitt, gjerne ved hjelp av plastiskkirurgi. Dette gjelder ikke bare vanlige mennesker, men også kjendiser. For eksempel er sangstjerner som Dolly Parton og Michael Jackson kjent for å ha gjort et par justeringer på utseendet sitt. Selv om vakre Dolly Parton har rundet 70 år, ser hun knapt en dag eldre ut enn hva hun gjorde på 70-tallet. Det ryktes at den verdenskjente sangerinnen har fikset på både nesen, øyelokkene og hatt ansiktsløft og såkalte fillers i ansiktet. Det er også tydelig at hun har forstørret brystene.

Mennesker som sliter med et dårlig selvbilde på grunn av utseendet sitt, kan vurdere å få profesjonell hjelp. Uansett om det er brystløft, fettsuging, bukplastikk, fillere eller et ansiktsløft som skal til for å bedre selvfølelsen sin, så finnes det hjelp å få. Det finnes både kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlinger som kan hjelpe deg med å vinne selvtilliten tilbake.

Det kan være lurt å prate med en rådgiver, som i samråd med pasienten kan prøve å identifisere hva vedkommendes behov, forventninger og ønsker er. Noen ganger finnes det andre løsninger enn kirurgi, men ofte er kirurgi også den beste løsningen.