Å kjøpe lydanlegg

Musikk blir bare så bra som anlegget den spilles på. Det gjelder enten du kjøper musikk eller du spiller musikk selv. Skal du bli profesjonell musiker, må du før eller senere kjøpe profesjonelt utstyr, både instrumenter og lydanlegg. Det kan koste flesk, men det finnes løsninger.

Samle inn penger

Hvis du har folk som tror på musikken din, kan du samle inn penger fra venner og kjente. Du kan også ta på deg småjobber for å få penger. Eller du og bandet ditt kan prøve å skaffe en lokal sponsor. Kanskje dere til og med kan holde et par lokale konserter for å tjene noen kroner, eller spille en trall på gata, hvis det er tillatt der dere bor. Skal dere samle inn penger, gjelder det å være tålmodig og fokusert. Før du vet ordet av det er dere like store som norske Madrugada var i sin tid, og har tilhengere i store skarer!

Lån penger

Det er ikke alle som har tid eller mulighet til å samle inn penger. Da kan du og bandet ta opp et forbrukslån for å kjøpe et nytt lydanlegg. Lånet skal selvsagt nedbetales, men dere kan ta på dere spillejobber eller småjobber for å tjene penger til avdragene. Og dersom dere er et band, er det flere å fordele avdragene på, slik at hver enkelt ikke trenger å betale så veldig mye.

Spare eller låne?

Hva som er best av å spare eller låne, avhenger av hvor raskt dere trenger lydanlegget. Hvis dere kan vente et halvår, kan dere prøve å spare opp penger. Men hvis dere trenger anlegget raskt, er et lån den enkleste løsningen. Lån på nettet blir som regel godkjent på dagen. Et lån er også en god løsning dersom dere kommer over et kjempebillig lydanlegg, og må slå til før noen andre kjøper det. Lånet gir dere penger der og da.