Rockeband i Norge

10467248-red-electric-guitar

Rocken står sterkt i Norge, og det finnes mange gode band. Nye band kommer hele tiden, slik at den norske rocken fortsetter å utvikle seg. Noen av de norske rockebandene synger på engelsk, men noen velger også å synge på norsk. Rock på norsk ble spesielt populært med de såkalte ”fire store” bandene, som var Jokke & Valentinerne, deLillos, DumDum Boys og Raga Rockers. Disse bandene har laget sanger med gode tekster, og har vist at rock fungerer veldig godt med norsk språk.

Rock er en veldig omfattende sjanger, og derfor er også bandene veldig forskjellige. Noen spiller ekte rock, noen spiller rock som er iblandet elementer fra annen musikk. Band som CC Cowboys, Hellbillies, Prudence, Seigmenn, Vazelina Bilopphøggers og Wig Wam hører alle hjemme i sjangeren rock, men musikken til disse bandene er veldig variert. Band som Gåte og Kaizers Orchestra har gjort suksess i utlandet, mens mange band som synger på norsk har problemer med å slå gjennom utenfor Norges grenser.

Det finnes rockeband over hele Norge, og tilveksten er god innen denne sjangeren, derfor er det ikke utenkelig at det kommer mange nye norske rockeband de neste årene. Kanskje noen av dem også lykkes internasjonalt.